Johanna Börjeson


Johanna Börjeson är sedan många år verksam som musikpedagog, sångerska och musiker. Johanna är utbildad församlingsmusiker, musiklärare och sångpedagog vilket ger henne en stor musikalisk kunskap och bredd. Utöver sitt arbete som musiklärare  har Johanna också stor erfarenhet av att leda kör och hon har under många år lett såväl barnkör som ungdomskör och vuxenkör. Främst har Johanna jobbat med gospel, men även svensk körlyrik och större klassiska verk finns med i hennes körrepertoar.


Som sångerska har Johanna anlitats både som solist och som körsångerska bakom artister ur svensk artistelit. Hon har medverkat vid många studioinspelningar och har ett nära samarbete med Dwarf Studio i Stockholm.

Våren 2014 släppte Johanna EP:n "bara är" med eget material och sommaren 2017 påbörjades arbetet med nästa inspelningsprojekt som går under namnet "With my Blue Jeans On".

 

MEDVERKAN I URVAL:

 

 

 

 

 

 

 

 

Som solist sjunger Johanna gärna vid vigsel, dop, begravning och andra tillfällen där musik har en naturlig plats.

Tillsammans med sin man Björn Börjeson bildar Johanna duon "Couple of Songs" som underhåller vid fördrinken på sommarfesten, förgyller företagsminglet, sätter ihop ett musikquiz till Kick Off-middagen mm. Couple of Songs spelar allt från gamla klassiker till modernare popdängor och repertoaren anpassas självklart utifrån kundens önskemål.

 

För större fester och företagsevent går det bra att boka Stockholms Dansorkester där Johanna ibland är med och sjunger. Stockholms Dansorkester är ett band med full sättning: Trummor, Bas, Piano, Gitarr + en-två sångare. Bandet har under olika namn spelat tillsammans i snart 20 år och de anlitas ofta för stora fester och evenemang.

 

 

 

 

Johanna Börjeson

JBM