JBM Sångstudio

 

"Voice will be voice"

 

 

Sångundervisning

Johanna har sedan många år undervisat i sång och hon har mött sångare i alla åldrar och med mycket olika erfarenheter och mål med sången..

Idag bedriver Johanna merparten av sin undervisning i JBM Sångstudio.

I JBM får du undervisning och coachning utifrån dina önskemål och behov. Lektionsinnehållet varierar från gång till gång, men syftet är hela tiden att utforska din sångröst som den är där och då. Du får lära dig hur du värmer upp kroppen och rösten inför ett sångpass och hur du använder din röst på ett hållbart sätt. Du får också verktyg för att hitta din röst och ditt personliga uttryck.

Johanna har under de senaste åren gått kurser inom EVT - Estill Voice Training och hennes undervisning är inspirerad av de metoder och tekniker som praktiseras inom EVT.

 

 

Stora sångguiden och  Zangger Voice Pipe 
Johanna är certifierad Zangger Vocal Coach vilket innebär

att Johanna har deltagit i en certifieringskurs där man går

igenom röstanatomi, sångteknik och olika röstfunktioner i

populärmusikaliska genrer utifrån övningarna i boken

"Stora Sångguiden" av Daniel Zangger Borch. Med Johanna som sångcoach får du en noggrann genomgång av de olika övningarna i boken. Du får lära dig hur man använder Zangger Voice Pipe och du får också ta del av Zangger-essensen.            www.zangger.se

 

 

Söka till musikklass

Johanna tar varje höst emot barn som är intresserade av att söka till musikklasser som Adolf Fredriks Musikklasser, Kulturama m fl. och har med goda resultat förberett närmare hundra barn inför antagningsproven. Efter en första "prova på"-lektion lägger Johanna upp en individuell plan för att ge varje barn så goda förutsättningar som möjligt inför provsituationen. Johanna arbetar medvetet för att barnen ska känna sig trygga med sina röster och går igenom de olika delmomenten steg för steg.

 

 

Sång under och efter graviditet

I samband med graviditet är det inte bara kroppen som förändras, även rösten kan påverkas. För att undvika långvariga besvär efter förlossning är det viktigt att vara uppmärksam på hur kropp och röst fungerar vid sång. Det här är något som Johanna har egna erfarenheter av och intresset för röstproblem kopplat till graviditet har lett in Johanna på forskning om hur framförallt Diastasis recti (separerade magmuskler) kan försvåra för en sångerska att hitta förankringen i kroppen när hon sjunger. Utöver de  övningar som Johanna själv har praktiserat har hon också fortbildat sig vid MammaAkademin för att kunna tillämpa fler metoder i sin undervisning. Med hjälp av övningar som prövats av såväl barnmorska, fysioterapeut, naprapat och/eller logoped undervisar Johanna nu sångerskor för att ge dem verktyg som kan hjälpa dem i sången både under graviditet och efter förlossning.

 

 

JBM Sångstudio finns på två platser i Stockholm:
JBM Sångstudio Söder delar lokaler med Dwarf Studio på Tegelviksgatan 37, mittemot gamla Spårvägsmuséet och JBM Sångstudio Farsta ligger på Fiskmåsvägen 62, Fagersjö.   Se karta

 

 

 

 

 

 

 

 

Prislista 2019

 

Enskild sånglektion 30 min 450:-

Enskild sånglektion 45 min 750:-

Enskild sånglektion 60 min 900:-

 

Pianolektion 30 min 350:-

 

Vid bokning av fler lektioner erbjuds paketpris.

 

Kostnad för sång i grupp på 3 eller fler sångare varierar

beroende på lektionens längd och antal sångare.

 

 

Johanna Börjeson

JBM