Om Johanna

Johanna är en sångerska med stor musikalisk bredd som hon fått under år av musicerande och studerande.

Johanna har god genrekännedom och rör sig obehindrat mellan pop, rock, soul & country, men  har också sjungit en del klassiskt, visa och musikal.

Det var sång och piano och det egna skapandet som fångade Johannas intresse som barn, men när det var dags att spela instrument i kommunala musikskolan valde Johanna i stället cello och sedan dess har hon spelat i alla möjliga sammanhang och konstellationer. Musiken och sången har alltid varit det självklara valet.

Johanna gick på Stockholms Musikgymnasium och därefter gick hon Församlingsmusikerutbildningen på Betelseminariet (numera Bromma Folkhögskola).

1995-99 studerade Johanna på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och hon har sedan dess varit verksam som musiklärare. Våren 2017 avslutade Johanna sin vidareutbildning till sångpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Vid sidan av familjeliv, arbete och studier har Johanna hållit i gång det egna musicerandet, vilket inte alltid varit så lätt. Våren 2014 debuterade Johanna som 40-åring med skivan ”bara är” och sommaren 2017 går Johanna tillbaka in i studion för att spela in "With my Blue Jeans on" med nytt countrydoftande material.

 

jade.png

Jade Ell

Promises and Prayers

Lyssna

stefan1.jpg

Stefan Jämtbäck

Så mycket mera lyckad än jag

Lyssna

stefan2.jpg

Stefan Jämtbäck

Allt gott som finns

Lyssna

ungpsalm.png

Ung Psalm

______

slowman.png

Slowman

Happy Boy

Lyssna

Medverkan i urval: